Startsida

 

aktuellt

bandet

historik

bilder

gästbok
bb-shop
 
 

 

Historik

Big Belly and the Juicy Fruits bildades då Tjernobyl smälte, och hade sin första spelning då Palme begravdes 1986. Dessförinnan hade jag framträtt sedan 1982 med ett band döpt till ”Litzing Band”, vilket endast uppträdde på diverse skolavslutningar.

Big Bellys bestod från början av mig samt Leif Broberg, Jan Forselius, Lars Bejmar på gitarr, Inge Dahlin på bas samt Hans Bendroth på trummor. Redan från början var syftet klart, och det var att tillhandahålla en orkester som spelade pigg Rock and Roll.

Under årens lopp har besättningen bytts ut, fram till våren 2003 då det endast var jag som återstod av den ursprungliga besättningen
Här är namnen, fråga mig inte om spelperioder, då det för mig har sammansmält till en enda lycklig tid med många roliga spelningar:
Gitarrister: Lars Bejmar, Leffe Broberg, Janne Forslund och nuvarande Mats Westerberg.
Basister: Inge Dahlin, Mats Mårtensson och nuvarande Per Ahlmlund.
Klaviatur: nuvarande Kent Öjvindsson.
Trummor: Hans Bendroth, Daniel Ståhl, samt nuvarande Peter Olsson.
Sedan 2002 har vi begåvats med två kvinnliga medlemmar som sjunger som änglar, både i kör och som solister.

Minnesvärda spelningar har vi så många att det behövs en särskild lista för dem, men för att rada upp vilka slags spelningar det rör sig om följer här ett urval offentliga och privata blandat: Slott, raggarklubbar, bröllop, födelsedagar, gatuspelningar, danspalats, källarklubbar, koaktion, festivaler, rocktävlingar, trädgårdar, båtar, rockklubbar, privata fester, julskyltningar, folkparker, stränder, skogar, parker, skolor, mm. mm.

Överallt har vi dragit fram med ständigt stegrande precision tills detta datum då vi ännu står beredda att snart sagt närsomhelst och varsomhelst hålla rockens fana i vinden.

Men inte hursomhelst. Ett genomgående drag genom alla år som jag uppskattat mycket är den seriositet som präglat bandet. Ska de va rock så ska de va bra! Nöjda kunder kantar vår väg där vi hoppas att få fara fram i några år till.

Hälsningar: Jörgen Litzing som frekvent framträder som sångaren Big Belly.

 
 
Adress
© Peter Olsson 2003 - 2007